Albert Eams vagonok

2015.06.08. 14:16

Jelen posztban néhány képpel illusztrált értékelést írok a március környékén vásárolt Albert-féle Eams vagonokról. Az egész gyártást tudtommal Albert egyedül végezte, teljesen új forma a modell, nem átalakítás. Ennek megfelelően nem sok kompromisszummal lehet találkozni a vagonokon. Nagyon sok apróság ki van dolgozva, mint például az ütközők alatti kapaszkodók/fellépők, a vagon szoknyáján a kallantyúk és szelepek, amelyek a megfelelő színre vannak festve. A feliratozásba szintén nem lehet belekötni, részletesek, pontosak, élesek a szövegek a vagonokon. Kétféle kiadást készített Albert, az egyiknek 4 osztás van az ajtajain, míg a másiknak csak három. Előbbiek festése élénkvörös, míg utóbbiak a sötétbarna színt kapták, így színesebbé téve a kínálatot. Őszintén mondva jó hatást kelt egy szerelvényben az eltérő festés, nem mellesleg a valóságtól sem áll távol, hogy akár ugyanolyan kocsik színe is merőben eltérő legyen. Nagy sorozatban készült a termék, és az ára is egészen kedvező, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy teljesen új modellről van szó. Viszont a sorozatgyártásnak hátránya is van, nekem például a vásárláskor négyből két vagon kapcsolószerkezete is öntési hibás volt, de ezeket a boltban szó nélkül kicserélték. Ezt csak azért írom, hogy ha valaki vásárolni tervez, mindenképp nézze át még a boltban a vagonokat, esetlegesen megspórol némi csalódást magának. Futásukat tekintve jól futnak, bár az egyik vagon egyik tengelye nekem szorul valamiért, de mozdony mögött nem észrevehető, csak ha kézzel meggurítom, akkor hamarabb megáll, mint várnám. Értesüléseim szerint Kurzkupplunggal összekötve őket siklás az eredmény, egyszerűen az ütközők nem férnek el és kiemelik a vagont a sínről, viszont Universal kapcsolóval állítólag probléma nélkül megy az üzem. Ezek nem saját tapasztalatok, fórumon olvastam, nálam még kengyeles kapcsolóval járnak. Egy ideje már kifogytam a szabad Kurz kapcsolókból, és a beszerzések elszaporodásával egyre nagyobb az igény újabb adag kapcsoló beszerzésére, mert nem állapot, hogy ki/be rakosgatom a vagonokból/ba a kapcsolókat. :) 

A vagonok pályaszámai:

  • 599 3628 - 3 Eams (élénkvörös),
  • 599 3660 - 6 Eams (sötétbarna),
  • 599 3054 - 2 Eams (sötétbarna),
  • 599 3049 - 2 Eams (élénkvörös).

Következzenek az ígért képek, sajnos ismét nem a legjobb minőségben:

A múltkori összefoglaló poszt óta történtek újabb beszerzések, így idővel erről is értesülhettek, de még tartozom a V63-asról szóló bejegyzéssel előbb. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://modellfan.blog.hu/api/trackback/id/tr167526430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása