Újdonságok

2013.11.16. 14:34

Nemrég néhány újdonság került a gyűjteményembe egy kedves barátom jóvoltából.
Egyik modell egy OPW állományba tartozó Ky, kéttengelyes nyitott tehervagon. Roco modell, kurzkupplung kinematika, szép feliratok, szép festés, hibamentes futás. Ezekkel tudom jellemezni a vagont. 
Az OPW társaságról nem hallottam korábban, de utánaolvastam: egy 1960 könyékén indult közös teherkocsiparkot jelent, melyet a '90-es évek környékén számoltak fel. Így tökéletesen beleillik a gyűjteményembe, nem lóg ki a sorból.

A többi újdonság nem vasúti gördülőállomány, hanem közúti jármű. Az első az egyik régi nagy vágyam, egy Busch Weimar T174-2-es típusú markoló. Vasúti területeken nagyon sok helyen előforduló haszonjármű, nagyon jól mutat bármilyen környezetben, még önmagában is. A sárga festésű, duplakanalas markoló változat került a birtokomba, pont a kedvenc verzióm.

Egy másik újdonság egy igazi ritkaság, egy ukrán kisszériás ZIL, billencs teherkocsi. Tökéletesen illik a sárga markolóhoz, de önmagában is impozáns látvány a terepasztalon.

A harmadik újdonság egy platós IFA, echte '90-es évekbeli változat, levehető ponyvával. Bármelyik állomás környékén jól mutat majd.

A negyedik újdonság pedig egy Fiat 124-es személyautó, ismételten az említett időszakból való, piros színű példány. Sokat fejlődött ezekkel a modellekkel az autentikus járműállományom is, nagyon örülök nekik.

Képek sajnos még nem készültek mindegyik modellről, csak egy gyors jelenetet tudtam összedobni fotózás céljából, de erről felteszem a két kedvenc képemet. Igyekszem a többi modellről is készíteni képeket hamarosan, illetve vannak új szerzeményeim is, ezekről is tervezek posztolni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://modellfan.blog.hu/api/trackback/id/tr925636841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása