ACME MÁV CAF háló

2019.02.10. 13:26

Ebben a posztban ismét egy régebb óta keresett modellt tudok bemutatni. Mint azt már megszokhattátok, ez a beszerzés sem a legfrissebb, viszont cserébe mostmár nem is időrendben haladok a blogon történő "feldolgozásukkal", ugyanis volt egy beszerzés ezt megelőzően, ami kicsit nagyobb hangvételű posztírást jelentene, de viszont, hogy ne maradjatok tartalom nélkül, gondoltam megírom ezt a rövidebb bejegyzést erről a modellről. Ez a példány tavaly nyár végén került hozzám, egy meglehetősen gyors üzletkötés során. Egy csütörtök kora esti emaillel indult a "tárgyalás", majd pénteken délben már meg is köttetett az üzlet. A hirdetés, amire felfigyeltem, egy 8 darabos ACME MÁV szerelvényről szólt, amiben helyet kapott egy MÁV WLABmz hálókocsi is. Ezt a vagont már régóta keresgéltem, ugyanis ez volt az utolsó spécibb személyvagon az ACME flottából, ami még hiányzott a gyűjteményemből (ugye a poggyász, étkező, fekvőhelyes már megvolt). Ami egy kicsit aggasztott, hogy a hirdető egyben hirdette meg a szerelvényt, de próba-szerencse alapon megpróbáltam, hátha sikerül megszereznem ezt az egy vagont, és mint utólag kiderült, megérte megpróbálni. A szokásos formátumot követve tehát az új beszerzés a következő:

  • 71-91 100-2, WLABmz, MÁV.

A vagonról csakis ugyanazt tudom elmondani, mint az előző ACME modelljeimről. A minőség magas, a színek jók, a feliratozás szép és részletgazdag, olvasható, a belső berendezés aprólékos, részletes. Futása szép és egyenletes, szépen gurul, nem szorul. Az extra kiegészítőket nem ragasztgattam fel rá a szőnyegterepasztalozás miatt, de attól függetlenül is jól mutat. Szerelvénybe sorozva sem üt el a többi ACME vagontól, ezt azért érzem fontosnak kihangsúlyozni, mert pl a Roconál láttunk már ellenpéldát ilyesmire. Többet igazából nem is tudok róla írni, ha valamit hiányoltok, olvassátok el a posztokat a többi ACME modellemről, ott már biztos kifejtettem, és csak ugyanazokat tudnám itt is leírni. 

Ezzel együtt immár 6 fős az ACME állományom, és nincs is már másik kifejezetten kötelező darab, amit tervezek beszerezni, ezek voltak a fő célok. Viszont, ha már itt vagyok, valószínűleg még egy termes és egy fülkés másodosztályú vagont összeszedek, ha lesz rá módom, mivel azokból volt kiadva még annyi különböző pályaszámú verzió, hogy ne kelljen azonos számút vennem. Első osztályból véleményem szerint egy is elég a szerelvénybe, két EC szerelvény kiállítása meg elég luxus lenne jelenleg, így abban nem gondolkozom egyelőre.

Az alábbi galériában pedig megtekinthettek pár képet a hálókocsiról:

A bejegyzés trackback címe:

https://modellfan.blog.hu/api/trackback/id/tr5514216097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása