Roco 73035

2020.07.16. 17:45

Ez egy rendhagyó jellegű poszt lesz, ugyanis ritkán szoktam ilyen fajta bejegyzést írni. Most ugyanis nem egy új beszerzésről tudósítok, és nem is egy szimpla helyzetjelentést közlök, ellenben egy idei újdonságot osztok meg veletek. Nemrégiben bukkantam rá, de egyből megtetszett. Nem kifejezetten beszerzési céllal, csak mint újdonság, illetve mint modell, tetszik.

A modell, amiről szó van, egy önjáró daru a Roco cég jóvoltából, mely a 2020-as év újdonságai között szerepel. A cikkszáma 73035, egy önjáró Kirow daru kicsinyített mása. Az interneten már videókat is lehet találni róla működés közben, amik egészen ígéretesek. A jármű motorral rendelkezik, így saját erejéből tud mozogni, emellett különböző motorok segítségével maga a daru, illetve a gém is mozgatható. Természetesen a mai világban már digitális dolgokról beszélünk. Ha pedig digitális, akkor természetesen hangdekódert is kapott a járgány, illetve számos LED világítótest is extra funkcióként kapcsolható.

A tervek szerint 20 példány készült volna az első szériában, viszont a koronavírus felülírta ezeket a terveket is, így az áprilisi cikk idejében 6 példány készült csak el, két változatban: egy vörös festésű az osztrák, és egy sárga festésű a német vasutak modellezői számára. Az eredetiek szerint a harmadik negyedévben jelent volna meg a termék, méghozzá a meglehetősen extrém, 769 eurós darabáron, amit inkább át se váltok forintba. Nem véletlenül hívja a Roco ezt a modellt "absolute Higlight"-nak. Ha tartják az ütemtervet, akkor nagyjából egy hónapon belül elérhetővé kell válnia.

Beillesztek egy Youtube videót róla, amit a nürnbergi vásáron készítettek róla még idén januárban, illetve az alábbi oldalon olvashattok róla picit bővebben, németül:

https://www.roco.cc/de/hl/504/Eisenbahn-Drehkran-EDK-%2F50

A bejegyzés trackback címe:

https://modellfan.blog.hu/api/trackback/id/tr5715714694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása